Etusivu
Yhteystiedot
Tekstejä
Sukujuhlat

Takaisin

Kirjauksia vuoden 2019 kokouksesta

Rakkaat sukulaiset, Tässä muistiinpanoja 18.8. sukutapaamisen keskustelujen pohjalta:

1 Aloitimme Gustafssonien sukutapaamiset (Otto Wilhelmin sukuhaara) Hollolassa 1987 eli 32 vuotta sitten. Hollolan runsaan 50 hengen tapaamista emännöi tätini Katri Toivanen.

2 Kiitokset teille (33 sukulaiselle), jotka tulitte Rantasalmelle kesällä 2019 kolmanteentoista sukutapaamiseen ja teitte siitä mukavan tapahtuman.

Aloitimme tapaamisen perinteisesti Savolaisen laululla ja osallistujien esittäytymisellä, minkä jälkeen sytytimme kynttilän ja vietimme hiljaisen hetken suvusta poisnukkuneiden muistolle.

Sen jälkeen keskustelimme sukuasioiden mahdollisimman tarkoituksenmukaisesta hoitamisesta jatkossa:

  • jatkamme tämän vuotisen mallin mukaisia "kevyt" tapaamisia vuosittain. Paikka ja ajankohta elokuun puolivälin tienoilla pidetään myös samana.
  • selvitetään mahdollisuus yhdistää risteily Haukivedellä ensi vuoden ohjelmaan.
  • kaukaisempia sukulaisia (mm. Moilaset ja Olofssonit) voimme kutsua vieraaksemme kokouksiin, mutta varsinainen kutsuttavien ja järjestäjien ryhmä koostuu Carl-Gustafin, Arndtin ja Otto-Wilhelmin jälkeläisistä.
  • keskustelimme suvun viestinnästä, minkä pohjalta kehitimme suljetun Facebook ryhmän.
  • Järvisydämen emäntä Asta kertoi meille lopuksi tilan historiasta. Heiskasen perhe aloitti kestikievaritoiminnan 1650-luvun tietämissä. Samoihin aikoihin kaukainen esi-isämme Heikki Moilanen eleli naapurikylässä Asikkalassa tilallisena.
  • Työryhmä Kari Karhula, Pekka Martikainen, Arja Ahokas ja Jukka Gustafsson hoitaa asioita seuraavan vuoden tehden ratkaisuja kokouksen evästysten pohjalta.

    3 Tilaisuuden lopuksi Järvikylän emäntä Asta kertoili tilan historiasta ja elämänmenosta.

    4 Joonas Gustafsson kokosi Järvikylän tapaamisesta (Kari Karhulan ja Ulla Paanasen kännykkävideoista): Youtube pätkän.

    5 Tapasimme Rouhialan Kartanossa Asikkalassa 14.7.1991. Osallistujamäärä 28 vuotta sitten oli yksi suurimmista. Meitä oli mukana 85 henkilöä.

    Tässä video (kesto 1h 20min), joka ei ole enää teknisesti korkealaatuinen, mutta se tuo mieleen miellyttäviä, lämpimiä muistoja noilta ajoilta. Materiaalia ei ole juurikaan editoitu, vaan olemme halunneet esittää sen mahdollisimman paljon sellaisenaan, kun se on kuvattu. Katso tallenne tästä. Digitoin vajaa 30 vuotta vanhan VHS kasettinauhan noin vuosi sitten ja Joonas teki siitä Youtube videon. VHS nauhan ikä huomioiden se oli vielä yllättävän hyvässä kunnossa :-)

    6 Varsin moni tilaisuuteen osallistuneista on kyselyn mukaan ottanut Facebookin käyttöönsä. Sen vuoksi päätimme panostaa Gustafssonien viestintään myös Facebookin kautta: Perustimme sukuseuralle Facebookiin uuden ryhmän nimeltä ”Gustafssonin sukuseuran ryhmä”. Meillä on ollut jo aikaisemmin Facebookissa sivu, joka on ollut avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Koska haluamme jakaa sukulaisille materiaalia, kuten videoita ja valokuvia sukukokouksista myös Facebookin kautta, päätimme tehdä sen suljetun, suvun sisäisen ryhmän kautta. Tällöin valokuvat ja muu materiaali ei leviä ulkopuolisten nähtäväksi.

    Uuden ryhmän osoite on https://www.facebook.com/groups/435041923774527. Mikäli et käytä Facebookia, sovellus pyytää sinua rekisteröitymään. Muista, että rekisteröityessä ei ole pakko antaa kaikkia tietoja joita sovellus kyselee: muutama perustietokin riittää Facebookin käyttäjäksi rekisteröitymiseen. Koska ryhmä on suljettu, sinun pitää pyytää siihen liittymistä. Minä tarkastan kaikki liittymispyynnöt ja hyväksyn sukulaisten pyynnöt mahdollisimman pikaisesti. Lähetin osalle (omille FB kavereille) suoria kutsuja ryhmään, jolloin erillistä liittymisen hyväksymistä ei tarvita. Ryhmästä löydät mm. tämän kokouksen ryhmäkuvat.

    Mitä parhainta jatkoa!

    Jukka

    Takaisin Sukujuhlat-sivulle

     

  • © 2006-2009 Gustafsonin sukuseura